Sunday, 10 August 2014

Lagu yang amat bermakna antara kita.. dari dulu lagi..

Darling.. you adalah kekasih dan suami selamanya :-)
Judika - Bukan Rayuan Gombal
Duhai kekasih pujaan yang slalu dihatiAku menunggumuEngkau gadis yang slalu hadir dalam mimpikuDisetiap tidurku
Dengarkanlah..Aku cinta..Ingin aku..Selalu menjaga dirimuMenemani disetiap waktu
Dengarlah sayangkuTiada yang lain saat iniEngkaulah yang ada dihatiEngkaulah yang ada dihati
Duhai kekasihkuHanyalah dirimu yang ku mauTiada yang lain dihatiSelamanya hanya dirimu
Dengarlah puisi yang akan aku berikanUngkapan hatikuTiada lain yang bisa ku berikan ooo..Hanyalah cintaku.. Yee..
Dengarlah sayangkuTiada yang lain saat iniEngkaulah yang ada dihatiEngkaulah yang ada dihati
Duhai kekasihkuHanyalah dirimu yang ku mauTiada yang lain dihatiSelamanya hanya dirimu..
Oo..
Aku inginMenemani harimuDan mencoba mengisi rasa kesepian dihatimu..Ooo..Sampai nantiHanya slalu namamuSlalu namamu yang ada didalam lubuk hatiku..Yee..
Dengarlah sayangkuTiada yang lain saat iniEngkaulah yang ada dihatiEngkaulah yang ada dihati
Duhai kekasihkuHanyalah dirimu yang ku mauTiada yang lain dihatiSelamanya hanya.. Dirimu.. Oo.. Yee..yee..yee..yeah..
De..ngarlah sayangkuTiada yang lain saat iniEngkaulah yang ada dihatiEngkaulah yang ada.. Dihati..
Duhai kekasihkuHanyalah dirimu yang ku mauTiada yang lain dihatiSelamanya hanya dirimu.. Dirimu oo..
Dengarlah sayangkuTiada yang lain saat iniEngkaulah yang ada dihatiEngkaulah yang ada dihati
 Selamanya hanya dirimu.
Source: http://lirik.kapanlagi.com/artis/judika/bukan_rayuan_gombal

Thursday, 17 April 2014

SMS yang membuatkan airmata kegembiraan menitis...

Pagi ni 18 April 2014, Darling Hubby hantar satu SMS yang indah dan syahdu. Menitis airmata kegembiraan apabila membacanya.

"Ada satu perasaan yg teramat indah dan nikmat apabila mencintai dan di cintai u. Yg i tak pernah rasa sejak dulu lg. Bahgia nya jiwa i. Terima kasih Allah krn memberi kan hadiah ini pada i. Doakan i agar dpt menjaga amanah ini dgn sempurna. Sebaik2 harta adalah isteri yg solehah dan taat."


Aminnn Darling. Terima kasih Darling kerana Redha menerima I sebagai Isteri. I juga akan jaga amanah dengan sempurna. ^_^


Note to heart:
 As a Sagi person, it's hard for me to show my feelings. Hence, I don't know what appropriate words to describe how I really felt deep down in my heart. I just hold my feeling. My Taurian hubby is good in expressing his feelings. :-)

Monday, 3 February 2014

Sagittarius Vs Taurus

My Liebling and Me 

I'm the playful hippo hehee. My hubby is like an Owl..hardly sleep at night.

Monday, 22 July 2013

Pertanyaan ringkas pada darling hubby dalam kesibukan kerja....

20 July 2013

I: "Darling... U sayang I?"

Hubby: "Memang I syg u, dan I tak nak kehilangan u. I nak mengecapi hidup bersama u lama lagi."


Wahhh pandainya hubby mengayat..syok satu hari senyum selalu :-D

Perbualan SMS dengan Darling Hubby 22 July 2013

Hubby: " I always see u like 30s, those years that I miss u sm."
I: I hope I could see you when you were in 30s but it will make me feel so sad."

Hubby: "We are belong each other now - together as ONE." One and the only darling. Taak kan terpisah lagi."

I: "Okay.. you promise?"
Hubby: "Promise darling."
I: "OK I trust u."

Hubby: "Thanx darling. I love u sm, take care of your self. Drive carefully - drive me crazy. Gd nite syg."
I: "OK Gd nite darling."

Sunday, 30 June 2013

Pembedahan Jantung secara Batin

semalam sebelum operation kena scan dulu. wpun tak nampak 'doktor' yg merawat tp boleh rasa dada seperti disentuh sesuatu.  Jam 11.00 mlm mula bersiap utk 'dibedah'. Mulanya risau sbb I batuk terlalu kuat. Tp akan 'dibius' dgn ubat yg kuat sikit supaya dapat tidur. Dalam dok bercakap2 tak sampai seminit, dah terlelap dan really in deep sleep.  Hubby kata bunyi nafas pun lain macam. Dia rasa suspense jugak. At one time; macam tak bernafas. jam 12.00 malam hubby kata suddenly dia terhidu bau ubat yang sangat kuat. Seperti yang dijangka jam 2.40 pagi dah terjaga. Cepat2 hubby bagi minum air kurma dan madu. Itu adalah syaratnya untuk beri tenaga. Tiba2 keseluruhan badan I terasa amat sejuk dan menggigil. Hubby kata kaki sejuk macam ais.  Cepat2 badan digosok dengan tangan supaya panas. Lepas 15 minit barulah suhu badan terasa normal. Situasi ini sama dengan masa pembedahan tulang belakang dulu di Hospital Pantai. Bangun pagi jantung  terasa ngilu semacam.  Sekali sekala rasa sakit.  Kena berehat  dan tak boleh buat kerja.  Tak boleh bergerak sangat. Harap2 Insyaallah jantung tersumbat ni akan pulih sediakala .  Amin. Terima kasih kepada doktor yg merawat. Hari ni cuti... hubby jaga I. Alhamdulillah suami mithali lah :-D

Jantungku

Tahun ni kesihatan sgt teruk. Hanya beberapa hari saja yg betul2 sihat. Mostly sakit dada, batuk2, demam dan mcm2. baru2 ni doktor kata kemungkinan ada heart failure sbb buku lali bengkak. Petanda internal organ ada problem. Malam ni buat pembedahan jantung secara batin. Harap2 Allah akan memberikan kesihatan yg baik dan cepat sembuh.  hmmm suspense ni.