Monday, 23 March 2015

Memori Lamaran 2010

Me: Darling, I nak tanya you satu soalan.. You ingat tak masa you nak propose kahwin dengan I? Apa ayat you? Apa Perasaan you?

Hubby: Cuba u ingat apa perkataan i..

Me: You kata.. I nak kahwin dngan you? Hehee Memory ni blurr sikit.. I dah lama nak tanya u

Hubby: Ok masa tu I belum panggil u darling atau W**** lagi. So ini perkataan i pada u darling. Masa tu i duduk di sebelah u, I nervous utk berhadapan dgn u.Hati I macam nak pecah Darling.

'W***, apa yg I buat hari ni i serious, dan i juga serious utk hidup bersama u. Ini cincin sebagai permulaan ikatan kita".

Ingat tak darling? I lama fikir nak buat script ni, masa dalam flight juga fikir apa nak cakap.

Me: Hehee I lupalah. I jawap apa yaa?

Hubby: Ok ingat, jgn lupa lagi. U senyum dan U angguk aje.

Me: Okay I akan ingat selamanya.

Hubby: Darling

Me: Ya Darling

Hubby: I miss u sm

Me: I miss you too ;-)

Thursday, 19 March 2015

Makanan kegemaran sama atau Berbeza?

Dari segi makan, both of us enjoy it so much. Tapi dari segi pemilihan makanan ada yang sama ada yang berbeza. 

Secara asasnya apa yang I suka makan, Darling hubby pun suka makan tapi tekak I dengan dia tak sama hehee. Dia selalu cakap dia tekak melayu manakala I pula lebih gemar makanan western or oriental. 

Tapi yang selalu buat hubby I pening, I boleh tukar-tukar selera dalam sekelip mata. Wanita selalu macam tu kot. Hubby pulak kalau dah 'tune' dalam kepala nak makan Sup tulang umpamanya nak cari jugak sampai dapat. 

Kalau nak buat pesanan makanan, keputusan I lebih cepat. Hubby I punyalah lama fikir tapi ast2 pesan yang simple je. Hmm lelaki memang macam tu kot hehee :-D

Paling best, hari minggu sebab sama-sama boleh merancang apa yang hendak dimakan terutamanya kalau teringin nak makan kepala ikan, ketam or udang yang besar. 

Bestnyaaaaa :-)

Sunday, 10 August 2014

Lagu yang amat bermakna antara kita.. dari dulu lagi..

Darling.. you adalah kekasih dan suami selamanya :-)
Judika - Bukan Rayuan Gombal
Duhai kekasih pujaan yang slalu dihatiAku menunggumuEngkau gadis yang slalu hadir dalam mimpikuDisetiap tidurku
Dengarkanlah..Aku cinta..Ingin aku..Selalu menjaga dirimuMenemani disetiap waktu
Dengarlah sayangkuTiada yang lain saat iniEngkaulah yang ada dihatiEngkaulah yang ada dihati
Duhai kekasihkuHanyalah dirimu yang ku mauTiada yang lain dihatiSelamanya hanya dirimu
Dengarlah puisi yang akan aku berikanUngkapan hatikuTiada lain yang bisa ku berikan ooo..Hanyalah cintaku.. Yee..
Dengarlah sayangkuTiada yang lain saat iniEngkaulah yang ada dihatiEngkaulah yang ada dihati
Duhai kekasihkuHanyalah dirimu yang ku mauTiada yang lain dihatiSelamanya hanya dirimu..
Oo..
Aku inginMenemani harimuDan mencoba mengisi rasa kesepian dihatimu..Ooo..Sampai nantiHanya slalu namamuSlalu namamu yang ada didalam lubuk hatiku..Yee..
Dengarlah sayangkuTiada yang lain saat iniEngkaulah yang ada dihatiEngkaulah yang ada dihati
Duhai kekasihkuHanyalah dirimu yang ku mauTiada yang lain dihatiSelamanya hanya.. Dirimu.. Oo.. Yee..yee..yee..yeah..
De..ngarlah sayangkuTiada yang lain saat iniEngkaulah yang ada dihatiEngkaulah yang ada.. Dihati..
Duhai kekasihkuHanyalah dirimu yang ku mauTiada yang lain dihatiSelamanya hanya dirimu.. Dirimu oo..
Dengarlah sayangkuTiada yang lain saat iniEngkaulah yang ada dihatiEngkaulah yang ada dihati
 Selamanya hanya dirimu.
Source: http://lirik.kapanlagi.com/artis/judika/bukan_rayuan_gombal

Thursday, 17 April 2014

SMS yang membuatkan airmata kegembiraan menitis...

Pagi ni 18 April 2014, Darling Hubby hantar satu SMS yang indah dan syahdu. Menitis airmata kegembiraan apabila membacanya.

"Ada satu perasaan yg teramat indah dan nikmat apabila mencintai dan di cintai u. Yg i tak pernah rasa sejak dulu lg. Bahgia nya jiwa i. Terima kasih Allah krn memberi kan hadiah ini pada i. Doakan i agar dpt menjaga amanah ini dgn sempurna. Sebaik2 harta adalah isteri yg solehah dan taat."


Aminnn Darling. Terima kasih Darling kerana Redha menerima I sebagai Isteri. I juga akan jaga amanah dengan sempurna. ^_^


Note to heart:
 As a Sagi person, it's hard for me to show my feelings. Hence, I don't know what appropriate words to describe how I really felt deep down in my heart. I just hold my feeling. My Taurian hubby is good in expressing his feelings. :-)

Monday, 3 February 2014

Sagittarius Vs Taurus

My Liebling and Me 

I'm the playful hippo hehee. My hubby is like an Owl..hardly sleep at night.

Monday, 22 July 2013

Pertanyaan ringkas pada darling hubby dalam kesibukan kerja....

20 July 2013

I: "Darling... U sayang I?"

Hubby: "Memang I syg u, dan I tak nak kehilangan u. I nak mengecapi hidup bersama u lama lagi."


Wahhh pandainya hubby mengayat..syok satu hari senyum selalu :-D

Perbualan SMS dengan Darling Hubby 22 July 2013

Hubby: " I always see u like 30s, those years that I miss u sm."
I: I hope I could see you when you were in 30s but it will make me feel so sad."

Hubby: "We are belong each other now - together as ONE." One and the only darling. Taak kan terpisah lagi."

I: "Okay.. you promise?"
Hubby: "Promise darling."
I: "OK I trust u."

Hubby: "Thanx darling. I love u sm, take care of your self. Drive carefully - drive me crazy. Gd nite syg."
I: "OK Gd nite darling."